Tovább a tartalomhoz

Keresés

Víziközmű-korszerűsítés indul a Székely Bertalan úton és a Táncsics Mihály utcában

Augusztus 18-án, szerdán újabb két helyen indul nagy értékű víziközmű-beruházás Pécsen. A Táncsics Mihály utcában több mint egy kilométernyi ivóvíz- és 400 méternyi szennyvízhálózat újul meg, a Székely Bertalan úton az ivóvízhálózatot korszerűsítik a szakemberek.

A Táncsics Mihály utca Móra Ferenc utca - Keszüi út közötti szakaszán négy ütemben megvalósuló, 160 millió forint értékű beruházás munkálatai az úttest nyugati oldalán zajlanak. A közlekedés útszűkület mellett biztosított lesz, komolyabb forgalomkorlátozásra csak a későbbi - 2022-ben végzett - ütemekben kell számítani. Az új, korszerű csövek fölé a munka zárásaként vadonatúj útburkolat és járda kerül.

A felújítás alatt az ivóvizet ideiglenes hálózat biztosítja. A technológiai okokból elkerülhetetlen, rövid ideig tartó vízhiányról a környéken lakók szórólapon kapnak értesítést.

A Székely Bertalan úton a Surányi Miklós utcai kereszteződéstől a 20. számig korszerűsítik az ivóvízhálózatot. Az utca szűkössége miatt a munkálatot csak a forgalom kizárásával tudják elvégezni, ezért ezt a szakaszt a felújítás idejére teljes széleségben lezárják. A rekonstrukció ősszel végleges útburkolat-helyreállítással ér véget.

A lakók számára az ingatlanokra való be- és kihajtás hétköznapokon 8 óra előtt és 17 óra után biztosított lesz; a hulladéktárolók gyűjtőpontra való kihelyezésében a kivitelező segíti a lakókat. 

Köszönjük a környéken lakók, közlekedők megértését, türelmét, amellyel segítik a beruházások megvalósulását!

2021.08.16.