Tovább a tartalomhoz

Keresés

Aszfaltozzák a kertvárosi körforgalmat, május 9-től lezárják két kihajtóját

A Keszüi út - Megyeri út - Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító fő vízhálózati csomópont átépítése után új burkolatot kap a körforgalom két ága, a munkálatok idejére két hétig lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az év elején cserélte ki a többször meghibásodott vezetéket, a városrészt ellátó fővezeték így már kikerüli a körforgalmat. Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozzon a közlekedésben, a szolgáltató - az aszfaltüzemek újraindulásával - a húsvéti ünnepek, a ballagási és érettségi időszak utánra időzítette az út végleges helyreállítási munkálatait. A helyreállítás során nemcsak aszfaltoznak, újraépítik a korábbi meghibásodással érintett útpályát, valamint rendezik a szegélyeket is.

A szükséges lezárást kihasználva szakembereink tervezetten továbbhaladnak a kapcsolódó vezeték felújításával, és egy másik csomópontot is kiváltanak a keleti (Keszüi úti ágak) közelében, hogy növeljék a szolgáltatás biztonságát - ez azonban nem befolyásolja a lezárás időtartamát.

A helyreállítási munkákhoz május 9-én 8.00 órától lezárják a körforgalom Keszüi úti behajtóját és Megyeri úti kihajtóját. Az eredeti forgalmi rend a tervek szerint május 22-én, vasárnap reggel áll vissza a kereszteződésben. Kérjük, hogy az arra haladók fokozott körültekintéssel és türelemmel közlekedjenek, figyeljék a jelzőtáblákat és tartsák be a közeli lakó-pihenő övezetre vonatkozó KRESZ szabályokat!

Terelőútvonal:

  • Nagy Imre út - Keszüi út - Táncsics Mihály út - Móra Ferenc utca - Megyeri út
  • Maléter Pál út - 57-es út - Vásártér utca - Megyeri út 

A munkálatok idejére ideiglenes forgalmirend-változás lép életbe:
A lakó-pihenő övezetbe tartozó Lőtér, Bogár és Berzsenyi Dániel utcákba a munkálatok alatt déli irányból, a Keszüi útról tilos lesz a behajtás. A lezárás idején a Pécs Plaza csomópontjában a megnövekedett kelet-nyugati, illetve nyugat-keleti irányú forgalom elősegítése érdekében módosított jelzőlámpa program üzemel.
Szintén a munkálatokkal összefüggésben a 3-as, 103-as és 973-as jelzésű járatok Kertváros irányú, Bogár utca elnevezésű megállóját keleti irányba 60 méterrel áthelyezték. A közösségi közlekedést érintő további változások a Tüke Busz Zrt. honlapján érhetők el (http://tukebusz.hu/).

A szolgáltatók köszönik a közlekedők és a környéken élők türelmét, megértését, amellyel segítik a munkálatot!

2022.05.02.