Tovább a tartalomhoz

Keresés

Nyomásesés, vízhiány Kertvárosban (FRISSÍTVE)

Meghibásodott a Kertváros egy részét ellátó fővezeték a II. János Pál út mentén, emiatt Postavölgy teljes területén vízhiány várható az elkövetkező órákban. (FRISSÍTÉS: 12:30-ra mindenhol helyreállt a szolgáltatás, újra van víz Kertvárosban.)

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei vízkormányzással, üzemállapot változtatásokkal csökkentették a szolgáltatáskieséssel érintett terület nagyságát, azonban Kertváros legmagasabban fekvő részein, a több emeletes épületek felső szintjein is előfordulhat nyomásesés, átmeneti vízhiány. (A PÉTÁV Kft. több hőközpontja is a jelzett területen található, ezért a távfűtéses épületek esetében a használati melegvíz-ellátást is érinti a szolgáltatás ingadozása.)

A hiba 4 méter mélyen, nehezen hozzáférhető helyen keletkezett a 300 milliméter átmérőjű PVC vezetéken. A TETTYE FORRÁSHÁZ két csapattal dolgozik annak érdekében, hogy minél gyorsabban helyreállítsa a szolgáltatást. Délutánra várhatóan újra zavartalan lesz az ellátás, addig az érintett területen tartályautó biztosítja az ivóvizet. A jármű aktuális útvonaláról a diszpécserszolgálattól kérhető tájékoztatás.

Mivel a vízáramlási irányok, nyomásviszonyok megváltoznak az épületek belső vezetékeiben, a hibajavítás után előfordulhat vízzavarosodás a jelzett területen, de a megszokott, kiegyensúlyozott vízminőség rövid időn belül visszaáll.

Köszönjük az érintettek megértését és türelmét!

A térképen a várható vízhiány pirossal, a nyomásesés kék színnel jelölve.

 

2022.10.28.