Tovább a tartalomhoz

Keresés

TOP 5 tettyés sztori 2022-ből

Összegyűjtöttük a 2022-es év öt olyan tettyés eseményét, kezdeményezését, amelyek érdekességükkel túlmutatnak társaságunk alaptevékenységén, a mindennapi ivóvíz biztosításán és szennyvizünk tisztításán.

Budzilla, a csatornaszörny

Valós előzmények, dugulások, hálózati hibák nyomán született meg a víz világnapján felavatott Csatornaszörny installáció, amely formabontó módon hívja fel a városlakók figyelmét a tudatos csatornahasználat fontosságára. A Pécs Zoo-ban kiállított szörnyeteg szó szerint nagyot ment a tavalyi évben: a városlakók az Egészségnapon, az Ökováros héten, vagy az Erőművek Éjszakáján is találkozhattak vele, a 2022-es turné méltó zárásaként pedig a Made in Pécs városmagazin jelölte az év újdonsága díjra.

Budzilla 2023-at is nagy lendülettel kezdi: a január 7-én rendezett Made in Pécs Fesztiválon a Király utcában várja a fesztiválozókat, akik egy közös szelfivel és annak az Instagramra való feltöltésével csatornaszörnyes ajándékcsomagot nyerhetnek.

130 év – jubileumi kiserdő

Az 1892-ben induló modern pécsi vízszolgáltatás 2022-ben ünnepelte fennállásának 130. évfordulóját. Az alkalomra készített, Tettye-karsztban is forgott kisfilm mellett társaságunk 130 fa ültetésével emlékezett meg a jubileumról: az uránvárosi Péchy Blanka téren és környékén munkatársaink segítségével helyezték földbe a kőrisekből, hársokból, cédrusokból és fenyőkből álló kiserdő facsemetéit.

Kutyabarát munkahely

Augusztusban a pécsi önkormányzati cégek úttörőjeként a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. is csatlakozott a kutyabarát munkahelyek egyre népesebb táborához. A szabályok kidolgozása után lehetővé vált, hogy akinek munkaköre engedi, alkalmanként kutyusával együtt érkezzen a munkahelyre, és végezze feladatait. A házikedvencekből munkahelyi kedvencekké avanzsáló kisállatok érkezésükkel színesebbé, otthonosabbá tették munkahelyi környezetünket.

Tűzoltás csatornamosóval

Szintén augusztusi esemény a sajnálatos mecseki erdőtűz, amelynek megfékezéséből munkatársaink és tartályos autóink is kivették a részüket. Különösen fontos volt annak a csatornamosó járműnek a szerepe, amelynek extra hosszú, 120 méteres tömlőjével több köbméter vizet tudtak eljuttatni a tűz közvetlen közelébe. Önkénteseink az oltást követően a romok eltakarításában is segédkeztek.

Szennyvíztisztító telep megújulása

2022-ben a végéhez ért a város határában működő pécsi szennyvíztisztító telep több éven át tartó átalakítása, fejlesztése. A nyolcmilliárd forint értékű projekt eredményeként a telep a jövőben akár több mint kétszázezer ember szennyvizét fogadhatja és a jelenleginél is tisztább formában tudja a használt vizet visszaengedni a természetbe. A folyamatos üzemeltetés mellett véghez vitt beruházás újabb hatalmas lépés volt a város tisztább jövője felé.

2023.01.05.