Tovább a tartalomhoz

Keresés

Megújulnak a Petőfi utca és a Verseny utca szennyvízvezetékei

Február 13-án nagyszabású munkálatok kezdődnek a Petőfi utcában. A 2023 végéig tartó felújítás ideje alatt a szakemberek öt ütemben cserélik ki a Kodály Zoltán utcai körforgalom és a Kolozsvári utca közötti szakasz szennyvízvezetékeit.

A tervezetten április elejéig tartó első ütemben a Nagyvárad utca és a 6-os főút (József Attila utca) közötti vezetékek cseréjét végzik el. A munkálatok az érintett szakaszon teljes útzár mellett zajlanak, a gyalogos forgalom váltakozó oldalon folyamatosan biztosított lesz. A Marosvásárhely út zsákutcává válik, az autós forgalom itt két irányban haladhat. A Pécs II Mentőállomást a mentőautók a lezárás alatt is zavartalanul használhatják.

Útszűkület és sebességkorlátozás a Verseny utcában

Február 13-án a Verseny utcában is megkezdődik a szennyvízvezetékek cseréje. A Verseny utca 13. előtt, a PVSK pályával szemközti garázssornál kezdődő felújítás többnyire zöldterületben zajlik, és az érintett oldali járdák lezárásával jár, az első ütemben azonban az úttest átvágására is szükség van a vezetékek keresztirányú beépítéséhez.

A tervezetten február 24-ig tartó forgalomkorlátozás a Verseny utca 13. előtti szakasz déli, majd északi sávját érinti, itt a pontszerű lezárás sávonként várhatóan 1-1 hétig lesz érvényben. A forgalom váltakozó irányban, 30 kilométer/órás sebességkorlátozással haladhat.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kéri az ott lakók és az arra közlekedők türelmét és megértését, amellyel hozzájárulnak a munkálat sikeres megvalósításához.

2023.02.08.