Tovább a tartalomhoz

Keresés

Egyeztetés a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséggel

A Tettye Forrásház Zrt. képviselői és a Baranya Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai szakmai kerekasztal beszélgetést tartottak 2012. június 29-én. A jövőben a lakossági felhasználók tekintetében a területileg illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőségek látják el a víziközmű társaságok feletti felügyeleti jogkört.

A találkozót a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. CCIX. törvény júliusi hatályba lépése indokolta. Az elkövetkezőkben a fogyasztóvédelmi hatóság válik jogosulttá eljárni az elszámolásra, számlázásra, díjfizetésre vagy mérésre, valamint a víziközmű-szolgáltatás korlátozásával vagy felfüggesztésével kapcsolatos rendelkezések lakossági felhasználókkal szembeni megsértése esetén.

A Felügyelőség munkatársai a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény vonatkozó rendelkezésein túl ismertették a július végén módosuló fogyasztóvédelmi törvény közszolgáltatókat érintő részeit. A szolgáltató képviselői hozzátették a gyakorlati tapasztalataikból merített felvetéseiket.

Az egyeztetés során elhangzott, hogy a szolgáltató a korábbi gyakorlatot folytatva a jövőben is kiemelt hangsúlyt fektet a felmerülő fogyasztói panaszok rendezésére.

(forrás: BAMKH Fogyasztóvédelmi Felügyelősége)

2012.07.02.