Tovább a tartalomhoz

Keresés

Minden a vízről szól a gyerektáborban

A víz ezer arcával ismerkedhetnek meg nehéz sorsú gyermekek a Tettye Forrásház támogatásával megvalósuló nyári táborban augusztusban.

A „Minden, ami víz" nyári tábor 7-12 éves korú gyerekeknek nyújt lehetőséget arra, hogy úszástudásukat is erősítsék, emellett megismerkedjenek a víz természetben és az ember környezetében betöltött szerepével. A Pécsi Kulturális Központ által szervezett, augusztus 27-31. közt zajló tábor résztvevőit a családsegítő központok és a gyermekjóléti szolgálat közreműködésével választották ki a jelentkezők közül. Főként olyan nehéz anyagi körülmények közt élő gyerekeknek kínál nyári elfoglaltságot a tábor, akik iskolájában nem elérhető az úszásoktatás.

A napközis program állandó eleme lesz a délelőttönkénti úszótanfolyam a Delfin Úszóiskolával, amelyet a Szivárvány Gyermekházban vízzel kapcsolatos kézműves foglalkozások követnek, délutánonként pedig jöhetnek a Pécs környéki vizes kalandok. Számos vonatkozásban ismerkedhetnek meg a természetes vizekkel és az ivóvízzel a gyerekek, akik a szünidő utolsó napjaiban egyebek közt ellátogatnak a Tettye Forrásház Zrt. gépházaiba, bejárják a pellérdi halastavakat, a Duna-Dráva Nemzeti Park segítségével csónakáznak Orfűn, barlangban túráznak Abaligeten, de laboratóriumban is górcső alá veszik éltető elemünket.

A tábor szervezője a Pécsi Kulturális Központ, fő támogató a Tettye Forrásház Zrt. További támogatóként csatlakozott a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Thermal Spa Siklós, a Delfin Úszóiskola és a Kopári Kft.

2012.08.07.