Tovább a tartalomhoz

Keresés

E-számla: 10 ezer sárga csekkel kevesebb

Az ezernégyszázadik e-számla felhasználót köszöntik ebben a hónapban a Tettye Forrásháznál. A tavaly útnak indított díjmentes elektronikus szolgáltatás a hagyományos papíralapúnál praktikusabb és gyorsabb ügyintézést kínál a számlafizetőknek. Az érdeklődés azóta is töretlen, hetente tucatnyian cserélik elektronikusra vízdíjszámlájukat, és fogadják számítógépükön számlájukat postaláda helyett.

Társaságunknál az elmúlt hónapokban már tízezerrel kevesebb sárga csekket borítékoltak és postáztak. A papírszámla leváltásával ügyfeleink nemcsak saját háztartásukat teszik „zöldebbé", hanem magát a szolgáltatást is, hiszen a papírfelhasználás csökkentésével élő fát, energiát és ivóvizet takarítunk meg. Kevesebbet pörögnek a nyomdagépek, nyomtatók, és a kézbesítő is ritkábban megy.

Megköszönve ügyfeleinknek, hogy segítik környezettudatos törekvéseinket, minden századik felhasználónak egy fából készült, míves pendrive-ot ajándékozunk

Érdemes váltani! E-számlával a papírkupacok ellen

Bár az elektronikus változat kényelmesebb és ugyanúgy visszakereshető, sokan még mindig inkább papíron olvasgatják a közműszámlákat. Pedig az e-számla bárhonnan biztonságos módon elérhető egy böngészőből, akár az interneten is kifizethető. Az adatokat egyszerűen táblázatba másolhatjuk, így könnyedén nyomon tudjuk követni fogyasztásunkat és háztartásunk kiadásait. A tároláshoz elég egy pendrive, nem kell egyre jobban hízó papír- és csekkhalmokat kordában tartanunk. Ráadásul az otthonról intézhető szolgáltatásra váltással a postán való sorban állás is megspórolható, a felhasználók ezzel értékes időt szabadítanak fel.

2012.10.11.