Tovább a tartalomhoz

Keresés

Iskolák, óvodák, figyelem!

Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját. Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Állatkert közös, óvodás és általános iskolás gyerekek számára szervezett látogatását.

Egy interaktív, játékra és tanulásra ösztönző vezetett túra során a gyerekek megismerhetik a víz fontosságát az ember és az állatvilág életében. A tematikus foglalkozáson olyan, a közvetlen környezetünkben is előforduló élőlényekkel találkozhatnak, amelyek élőhelye a víz.

A vizes világba való utazás utolsó állomásán a résztvevők játékos formában ismerhetik meg a 125 éves pécsi vízellátás múltját és jelenét. Többek közt megépíthetik a rómaiak ivóvizét szállító völgyhidak mását, a tiszta víz őrzőivé válhatnak a szemét vízbe jutásának megakadályozásával, vagy élőbábuként haladhatnak végig egy óriás társasjátékon.

A látogatás időtartama kb. másfél óra, a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a zooped@pecszoo.hu e-mail címen. Az interaktív túrára korlátozott számban tudunk csoportokat fogadni (március 20-24 között naponta 9.00, 10.30 és 14.00 órakor indítunk csoportokat).

 A látogatás részletes tájékoztató anyaga itt érhető el.

2017.03.07.