Tovább a tartalomhoz

Keresés

A baj nem jár egyedül: többszörös hibajavítás a Hunyadi utcában

Legalább december 15-ig marad a lezárás a pécsi Hunyadi János utcában, ahol a szennyvizes probléma elhárítása mellett az utcai vízvezeték cseréje is szükségessé vált.

Szakembereink a Szent Mór Iskolaközpont összerogyott (3,5-4 méter mélységben húzódó) szennyvízbekötésének feltárása közben kritikus állapotban találták a fölötte lévő utcai ivóvíz gerincvezetéket a Hunyadi János utca 9. előtt. Bár az öntöttvas vezetékek várható élettartama általánosan 100 év, ez az 1973-ban kiépült cső szinte szétmállott a földben. 

A szennyvízvezeték cseréjével együtt ezért az elkövetkező napokban a legkritikusabb szakaszon, 20 méter hosszan az ivóvíz fővezetéket is megújítják munkatársaink.

A párhuzamosan zajló munkálat miatt továbbra is érvényben marad a korábbi forgalomkorlátozás: a Hunyadi utca a Széchenyi tér felől zsákutca, az iskola parkolóját lezárták, az Alagút felől a Káptalan utca – Szepesy Ignác utca kerülőútvonalon lehet eljutni a Széchenyi tér északnyugati sarkára, onnan tovább a Janus Pannonius és a Mária utcák felé. 

Szakembereink mindent megtesznek, hogy mielőbb újraindulhasson a forgalom: várhatóan december 15-én, pénteken félpályán feloldják a lezárást a Széchenyi tér felé tartó sávban. (Az időjárás a munkavégzést, így az útzár feloldását befolyásolhatja!) A betonszintig helyreállított útszakasz tavasszal, az aszfaltüzemek újraindulásával kap teljes szélességben új burkolatot. 

Köszönjük a közlekedők, környéken élők türelmét!

Mivel az utca további szakaszain is problémás lehet a hálózat, annak cseréjét a források rendelkezésre állásától függően 2024-ben tervezzük megvalósítani.

2023.12.07.