Tovább a tartalomhoz

Keresés

Javítják az utakat a téli hibák után

Tavaly több mint 2800 meghibásodást hárítottak el szakembereink, amelyből jócskán jutott a téli időszakra is. A fagyosabb hónapokban ideiglenesen helyreállított útszakaszok most új burkolatot kapnak.

Az aszfaltüzemek újraindulásával, az enyhe időjárást kihasználva a szokottnál hamarabb kezdődött meg a korábban ideiglenesen, fóliás betonnal helyreállított téli hibahelyek, útburkolatok, járdák végleges javítása. Társaságunk megbízásából Pécs 35 pontján összesen 710 négyzetméternyi útburkolatot és mintegy 80 négyzetméternyi járdát állítanak helyre az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint.

A tervezetten március végéig befejeződő javítások öt ütemben zajlanak. A február 26-i héten az Ady Endre utca és a Vöröskereszt utca sarkánál (Budaiváros), a Felsőgyükési utcában (Felsőgyükés) és a Sétatér utcában (Pécsbánya) folynak az aszfaltozási munkálatok.

A szintén most induló tavaszi városi útfelújítási programhoz kapcsolódva (amelyben városszerte tizenhét utca felülete kap új burkolatot a pécsi önkormányzat megbízásából) szakembereink az érintett utcákban is kicserélik vagy szintbe hozzák a sérült, elavult, megsüllyedt aknafedlapokat, csapszekrényeket.

Köszönjük a közlekedők és a környéken élők türelmét!

2024.02.23.