Tovább a tartalomhoz

Keresés

"A vízórát jöttünk ellenőrizni" - Nem dőltek be a csalóknak Uránvárosban

Magas fogyasztásra hivatkozva, vízóra ellenőrzés ürügyén próbáltak bejutni ismeretlenek hétfőn egy Építők úti lakásba Pécsett. Nem jártak sikerrel, a szemfüles lakó ugyanis kérte az igazolványukat, amelyek hiányában zárva maradt előttük az ajtó...

Rendszeresen előfordul, hogy illetéktelenek a Tettye Forrásház Zrt. nevével visszaélve vagy más közüzemi szolgáltatóra hivatkozva igyekeznek a fogyasztók bizalmába férkőzni. Jóhiszeműségüket kihasználva ellopják értékeiket, néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért.

Legtöbbször álleolvasóként kísérelnek meg a lakásba bejutni, akár a társaságunk által meghirdetett, kiplakátolt leolvasási napon, vagy vízminőség vizsgálatra hivatkozva. Most a tényleges leolvasás után két héttel csengettek azzal, hogy magas a vízfogyasztás, ellenőrizni kell a mérőt. Szerencsére a lakók is éberek, ennek köszönhetően a csalók nem jártak sikerrel. Az ügyfélnek feltűnt, hogy nem tettyés ruhában kopogtatnak, és az igazolványukat is hiába kérte, ezért nem engedte be a hívatlan párost.

Társaságunk a magas fogyasztásról írásban értesíti az ügyfeleket: ha szakemberünk a leolvasáskor észleli, hogy az ivóvíz felhasználás jelentősen meghaladja a szokásos átlagfogyasztás mértékét, a helyszínen kitöltött jegyzőkönyvben (amelyből az ügyfél is kap egy példányt), vagy utólag levélben értesíti az érintett lakót.

Ezúton is kérjük ügyfeleinket, hogy minden esetben győződjenek meg az ilyen munkák elvégzésére hivatkozó személyek kilétéről!  Szakembereink könnyen azonosíthatóak: egységes, Tettye Forrásház Zrt. feliratú kék munkaruhát viselnek, a társaság emblémájával és azonosító számmal ellátott, arcképes igazolvány felmutatásával igazolják magukat. Feladatuk a vízmérők adatainak rögzítése, állapotuk ellenőrzése, amelyet leolvasókészülékkel végeznek. Semmilyen esetben nem kérnek és vehetnek át pénzt a helyszínen!

Ne higgyen másnak! A mostani esethez hasonló körültekintő és óvatos hozzáállással megelőzhetőek a kellemetlenségek. Amennyiben bizonytalan, hogy valóban a Tettye Forrásház alkalmazottai keresték-e fel Önt, hívja társaságunk ügyfélszolgálatát a 72/421-700-as telefonszámon, ügyintézőink készséggel azonosítják a leolvasót. Visszaélés esetén tegyen bejelentést a Pécsi Rendőrkapitányságon!

2014.09.09.