Tovább a tartalomhoz

Keresés

Három számla a borítékban

Egyszerűsödik a vízdíjszámlák postázása és rendezése a jövőben: az elkövetkezőkben társaságunk évente két alkalommal küld számlát: a féléves leolvasások után az elszámolás mellett a következő időszak részszámláit is kézbesítjük a háztartásoknak.

Ritkábban, egyszerre érkezik a számla

Társasáunk ezután is félévente olvassa le a vízmérőket, de ügyfeleink egyszerre, egy borítékban kapják meg az adott időszak vízdíjszámláit a jövőben. Az egyszerűsítést júniustól vezeti be cégünk, mindenki a soron következő leolvasás után számíthat először a vastagabb borítékra, amely a leolvasás alapján elkészített elszámolást és a következő hónapokra esedékes két részszámlát tartalmazza majd (a változásról szóló tájékoztatással).

Eltérő fizetési határidők

A részszámlák összegét a korábbi éves vízfelhasználás alapján állapítjuk meg, ugyanúgy, mint eddig, az egyes számlák fizetési határideje pedig természetesen különbözik. A sárga csekkeken a szokásosnál nagyobb betűkkel tüntetik fel, melyiket meddig kell rendezni, csoportos beszedési megbízásnál ugyancsak a különböző fizetési határidőknek megfelelően emelik le a díjat a bankszámláról.

Miért előnyös a változás?

  • kiszámíthatóvá válik a háztartás vízfogyasztásának költsége, előre tervezhető a féléves rezsikiadás
  • további kényelmet jelent, hogy mindenki saját lehetőségeihez igazodva, a fizetési határidőkig bármikor rendezheti a számlát
  • mindig időben érkezik az elszámolás

Mi a teendő, ha...?

  • Ha valaki elkeveri a már kézhez kapott csekket: ügyfélszolgálatunkon térítés ellenében pótoljuk
  • Ha a háztartás vízfogyasztása az adott időszak alatt megváltozik: iIndokolt esetben (például ha hosszabb ideig nem lakják a lakást) lehet és érdemes is kérni az átlagfogyasztás módosítását, ilyenkor az ügyfél kérésére a szolgáltató újat küld a már kézbesített részszámla helyett. Amúgy pedig a rendszerük az aktuális leolvasások után, a tényleges felhasználás alapján mindig automatikusan „kiigazítja", pontosítja nyilvántartott átlagfogyasztásunkat.

2015.06.02.