Tovább a tartalomhoz

Keresés

Szennyvízelvezetés Bogád, Nagykozár és Romonya községeken

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy megkezdte működését a „Bogád, Romonya, Nagykozár és Kozármisleny szennyvízkezelésének fejlesztése" projekt eredményeként megépült közműves szennyvízcsatorna-hálózat.

Az önkormányzatok szerződést kötöttek a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-vel, amely alapján társaságunk átvette üzemeltetésre a hálózatot, így 2016. január 25-től a TETTYE FORRÁSHÁZ gondoskodik a település korszerű, biztonságos szennyvízelvezetéséről és tisztításáról. Az ivóvíz-szolgáltató továbbra is a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. marad, a szennyvízszámlákat a DRV által átadott leolvasási adatok (az elfogyasztott ivóvízmennyiség) alapján állítjuk majd ki.

A szennyvízelvezetés az ivóvíz-szolgáltatáshoz hasonlóan hatósági áras, vagyis a szolgáltatás díjáról a víziközmű-szolgáltatásért felelős miniszter fog dönteni a jövőben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával. A központi díjak bevezetéséig a hivatal átmeneti díjat határoz meg a község szennyvízszolgáltatására. Ez azt jelenti, hogy bár a szolgáltatás igénybevétele és a díjfizetési kötelezettség a rákötéssel megkezdődik, társaságunk csak az átmeneti díj megállapítását követően, utólag tudja megküldeni a szennyvízszámlákat erre az első időszakra - ami akár több havi fizetendő összeg is lehet. Amennyiben ez kiemelkedő megterhelést jelentene a háztartások részére, a társaságunk hosszabb fizetési határidőt vagy egyedi elbírálás alapján részletfizetési lehetőséget biztosíthat, ezzel együtt kérjük az ügyfeleinket, a havi szennyvízdíjat tervezzék be otthoni rezsiköltségeik közé!

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakembergárdája elkötelezett az iránt, hogy elnyerje bizalmát és elégedettségét, célja, hogy kiváló minőségű, ügyfélbarát szolgáltatást biztosítson Önnek. Amennyiben kérdése van, a munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére elérhetőségeinken.

A csatorna igénybevételével kapcsolatban kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi fontos információkat és teendőket! Annak érdekében, hogy elősegítsük a nyomtatványleadást és a hivatalos felhasználóvá válást, a társaságunk kihelyezett ügyfélszolgálatot tart a községek művelődési házaiban: Nagykozárban február 15-én, Bogádon 16-án, Romonyán 17-én 16.00-19.00 óra között. Ide elsősorban a hálózatra már rákötött ingatlanok tulajdonosait várjuk a beadandó dokumentációval, de a nyomtatványok kitöltésében is segítenek az ügyintézők. Lakóhelytől függetlenül bármelyik helyszínen állunk a három község lakóinak rendelkezésére. 

Szennyvízbekötéssel kapcsolatos tudnivalók

Szennyvízbekötési kérelem - formanyomtatvány

2016.01.25.