Tovább a tartalomhoz

Keresés

Ezer mérő veszítheti el hitelességét az év végén

Azokat a mellékvízmérőket, amelyekre egyéni számla készül, a felhasználóknak a jogszabályok szerint nyolcévente le kell cseréltetniük. Közel ezer felhasználó nem gondoskodott még az idén lejáró mellékvízmérőjének cseréjéről. Ellenőrizze Ön is, meddig érvényes a mérője: ha 2010 (vagy korábbi) dátum szerepel a plombán, és a továbbiakban is szeretne egyéni számlát kapni vízmérője adatai alapján, kérjük, mielőbb gondoskodjon a mérő cseréjéről.

Ne hagyja a cserét az év végére! A november 15-e után indított cseréket a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei csak kapacitásuk függvényében tudják az idei évben végrehajtani.

Mi történik, ha nem cserélteti ki lejáró mellékvízmérőjét?

A tulajdonos lakó mellékszolgáltatási szerződése a jogszabályok szerint 2019. januárjától automatikusan megszűnik. Következménye az egész lakóközösséget érintheti: attól függően, hogy egy társasház milyen elszámolási módban állapodott meg a szolgáltatóval, egy-egy renitens lakó „kiesése" hatással lehet a társasházi főmérő vízszámláinak rendezésére.
Annak, aki az év végéig elmulasztja a hitelesítést, de a későbbiekben újra egyéni számlát szeretne kapni, a szükséges engedélyekkel ismét nyilvántartásba kell vetetnie mellékvízmérőjét, ami jobban megterheli a pénztárcáját.

További tudnivalók a mellékvízmérő-cseréről és -hitelesítésről

2017.10.24.