Tovább a tartalomhoz

Keresés

A nagy (V)ízteszt: állta a próbát a csapvíz

A Víz világnapja tiszteletére rendezett állatkerti programon a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az általa szolgáltatott vizet is próbára tette.

A tapasztalatok szerint azok, akik ritkán vagy egyáltalán nem fogyasztanak csapvizet, általában a víz ízére hivatkozva nem töltik meg poharukat ivóvízzel, ami egyébként az egyik legszigorúbban ellenőrzött hazai élelmiszer. A társaság vallja, hogy a biztonságos rendszerben termelt, kiváló minőségű, ásványi anyagokban gazdag pécsi csapvíz ízében felveszi a versenyt a palackozott vizekkel. Ezért a Tettye tesztre hívta a fogyasztókat: a hétvégi rendezvényen három vízadagoló közül kettőbe ásványvizet (1. és 2. ballon), egybe friss pécsi csapvizet (3. ballon) töltöttek, az érdeklődőknek el kellett találniuk a helyi vezetékes vizet tartalmazót.

A csapvíz kiállta a fogyasztók próbáját: a kóstolók mintegy 40%-a, a március elején tartott Pollack Expon pedig több mint a fele vezetékes vízként jelölte meg az ásványvizeket. A helyesen válaszolók közül mind két alkalommal hárman a szolgáltató ajándékcsomagját nyerték.

2018.04.06.