Tovább a tartalomhoz

Keresés

Új hálózat a Ferencesek utcájában

Már az új vízvezeték-hálózatról kapja az ivóvizet a Ferencesek utcája, a szakemberek a Zöld kapu projekttel érintett szakaszon elkészültek a vízvezetékek cseréjével. Társaságunk a korszerűsítést az utca alsó részén is folytatta (és lassan zárja), az utolsó 20 méternyi vezeték földbe helyezése maradt hátra a templom előtti téren, amelyet várhatóan az őszi szünetre időzítve végeznek el a szakemberek. 

Az utca szennyvízhálózatát is modernizálták: az összes közmű közül a legmélyebben fekvő (több mint 3 méterrel a felszín alatt futó) „emlékező" vezetékszakaszokat aknától aknáig haladva, befűzéses technológiával építették ki a vezetékekkel sűrűn átszőtt talajban. A napokban az utómunkálatokat végzi a kivitelező: fedlapokat cserélnek, aknákat újítanak fel és az utolsó három bekötést cserélik. Az utolsó munkafázissal egy időben az E.ON szakemberei is megkezdték a felújítást az utca Jókai tér felé eső részén.

Társaságunk folyamatos üzemeltetés mellett korszerűsítette a két hálózatot, összesen 700 méternyi új víziközmű került Pécs sétálóutcája alá, a környező ingatlanok bekötései is megújultak. A szolgáltató köszöni a környéken élők, dolgozók és a lakosság munkálatokat segítő együttműködését!

 

 

2019.10.22.