Tovább a tartalomhoz

Keresés

Lezárult a József utcai felújítás első két üteme

Újra lehet közlekedni, parkolni a József utca Anna utcától Szent Mór utcáig tartó szakaszán, amelyre a munka zárásaként vadonatúj aszfaltburkolat került.

A tervezettnél előbb zárult ezen a szakaszon az összehangolt, komplex közműcsere, amelyet a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és az E.ON Hungária Csoport indított tavasszal. Az összesen 260 millió forint értékű beruházás-sorozatban egy felbontással és helyreállítással az utca teljes hosszában megújul a gáz-, áram-, ivóvíz- és szennyvízhálózat: ez összesen 3336 méternyi üzembiztos vezetéket jelent.

Az Anna utcától a József utca 10-ig már kiváltották a régi vezetékeket (1., 2., 3. ütem), jelenleg az utolsó 80 méteren építik az ivóvíz- és szennyvízrendszert a szakemberek teljes útzár mellett (4.). Tervezetten szeptember 20-ig az utolsó cső is földbe kerül, a munka zárásaként októberben a Szent Mór utcától a Megye utcáig is teljes szélességben helyreállítják az útburkolatot. A környék fejlesztése ezzel nem ér véget, a víziközmű-felújítás továbbhalad a Szent Mór és Kisflórián utcák József utcától délre eső részére. (5., 6. ütem)

A pécsi ivóvíz- és szennyvízhálózaton jelenleg összesen 974 millió forint értékű rekonstrukció zajlik, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. hat helyen dolgozik a szolgáltatást biztosító vezetékek korszerűsítésén.

2021.09.09.