Tovább a tartalomhoz

Keresés

Ne etesd a csatornaszörnyet! kisfilmpremier

Pécsi kreatív művészek keze alatt lendült mozgásba társaságunk csatornaszörny figurája: a szennyvízhálózat mélyén tanyázó Budzilla ezúttal stop motion technikával készült kisfilmen jelentkezik YouTube és Facebook csatornánkon.

Budzillával korábban a Pécsi Állatkertben, a szennyvíztisztító telepen vagy városi rendezvényeken találkozhattak ügyfeleink, most pedig képernyőn és mozivásznon folytatódik a helytelen csatornahasználat következtében a szennyvízhálózatból visszaköszönő teremtmény hódító útja. 
A történetet a GreatMindsThinkAlike és a Papír Panír csapata kartonra rajzolva keltette életre – stílszerűen vécépapírgurigát és más hulladékokat használva a forgatáshoz. Az eredmény egy egyedi animációs film, ami bemutatja, hogyan lehet szörnyű nagy probléma a lefolyóba dobott nem odavaló hulladékból.

Az alkotók tervei szerint az animációt rövidfilmes válogatásokon is bemutatnák, ami a művészeti élményen túl a csatornahasználati etikett szélesebb körű terjesztését is jelentené, segítve társaságunk és az évi 500 dugulást, csatornahibát elhárító szakembereink munkáját.

A videó a „Vizes város – tudatos víz- és csatornahasználat” KEHOP-2.1.7-19-2019-00003 azonosítószámú projekt keretében készült.

2023.06.02.