Tovább a tartalomhoz

Keresés

Januártól változnak a nem lakossági víziközmű díjak

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a 25/2023. (XII. 13.) EM rendelet szerint 2024. január 1-jétől országosan egységesen változnak a nem lakossági felhasználók számára érvényes víz- és csatornadíjak. A lakossági díjak nem módosulnak.

A nem lakossági fogyasztók által fizetendő ivóvíz köbméterenkénti nettó egységára 576 forintra, a szennyvízelvezetés szolgáltatás nettó egységára 881 forintra módosul. 

A szolgáltatási díj országosan, így a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. ellátási területén is kéttényezőssé válik: fogyasztás arányos díjból és az átfolyási átmérőtől függő alapdíjból áll. (A felhasználók vízmérőjük átmérőjét online ügyfélszolgálatunkra belépve az „Ügyféladataim” menüpontban ellenőrizhetik januártól.)

Soron kívül diktálhat

A lehető legpontosabb elszámolás érdekében társaságunk rendkívüli mérőállás-bejelentési lehetőséget biztosít: a nem lakossági felhasználók 2023. december 31. és 2024. január 12. között online ügyfélszolgálatunkon rögzíthetik december 31-én leolvasott vízmérőállásukat. A mérőállást megfelelő minőségű – a mérőállást és a gyári számot is felismerhetően tartalmazó – fotó csatolásával várjuk („Vízmérőállás bejelentése” menüpont).

Rendkívüli mérőállás bejelentésére csak online ügyintézés keretében, regisztrációt követően van lehetőség. Telefonon vagy személyesen leadott mérőállás-bejelentést nem tudunk fogadni.
A soron kívüli diktálási lehetőség azon felhasználási helyek számára is adott, ahol egyébként decemberben vagy januárban esedékes a soros leolvasás.
Ha a fenti időszakban nem érkezik adat egy felhasználási helyről, 2023. december 31. napjára becsült mérőállást állapítunk meg az utolsó leolvasást megelőző év fogyasztása alapján, az árváltozásig időarányosan számoljuk el a fogyasztást.

Érintett ügyfeleink 2024 elején kapják kézhez a 2023. december 31-ig tartó időszakra vonatkozó elszámolásukat. Társaságunk a díjváltozással összefüggő részletszabályok megjelenése után további tájékoztatást küld a részletekről.

2023.12.20.