Tovább a tartalomhoz

Keresés

Talajterhelési díj: segít a Tettye Forrásház Zrt.

A szigorodó jogszabályok miatt idén februártól tízszeresére emelkedett a talajterhelési díj mértéke, amelyet azon fogyasztóknak kell fizetni, akik nem kötöttek rá az utcájukban kiépült csatornahálózatra. Az érintetteknek 2013. július 1-jéig törvényileg is kötelező lesz a víziközmű-hálózatra való csatlakozás, de addig is számolniuk kell a díjjal, ami jóval meghaladja a közüzemi csatornadíj mértékét, és amelyet az önkormányzat felé kell adó módjára rendezni.

Annak érdekében, hogy segítse a lakosok törvényben előírt kötelezettségének betartását, a Tettye Forrásház Zrt. július 1-jétől kedvezményes csatornarákötési lehetőséget kínál az érintetteknek. Azok ugyanis, akik az idei év végéig rákötnek a kiépült csatornahálózatra, mentesülnek a díjfizetési kötelezettség alól.

A város egy része védett vízbázison fekszik, ezért Pécsett különösen fontos, hogy ha valakinek az ingatlana előtt rendelkezésre áll a közműves szennyvízelvezető rendszer, akkor a szennyvíz oda is kerüljön, hiszen így vezethető el és kezelhető biztonságosan. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a csatornarákötések kiépítésének költségei sok esetben megterhelő kiadást jelenthetnek a háztartások számára, társaságunk ezt az anyagi terhet igyekszik enyhíteni.

Amennyiben a Tettye Forrásház Zrt.-t bízzák meg a fogyasztók, a szakemberek július 1-je és október 31-e között a teljes műszaki megoldás - a társaság Egységárgyűjteménye szerinti - díjának 75 százalékáért elvégzik a csatornabekötés és/vagy a házi szennyvízvezeték kiépítését a tervezéstől a munkálatokig. Az ISPA-s fogyasztók (ahol a bekötés már rendelkezésre áll), 10 százalék kedvezményt kapnak a belső rákötés kialakításának díjából, emellett társaságunk részletfizetési kedvezményt is biztosít.

Információ: Tettye Forrásház Zrt. ügyfélszolgálati iorda - műszaki ügyintézés Búza tér 8/B. telefon: 72/421-700;

2012.08.13.