Tovább a tartalomhoz

Keresés

Ismét hulladékhegyeket tüntettek el a Tettye önkéntesei

Újabb illegális hulladéklerakatokat számolt fel a Tettye Forrásház Zrt. Társaságunk önkéntesei a pécsi önkormányzat és a BIOKOM Kft. által szervezett hétvégi várostakarítási akcióhoz csatlakozva október 13-án tüntették el a nyugati elkerülő út melletti területen talált hulladékhegyeket, miközben a Pécsi-víz itt futó mederszakaszát is megtisztították.

A 30 önkéntes a vízszolgáltatás szempontjából fontos területet szemétmentesített. Dolog pedig akadt bőven, hiszen az egyébként vízbázisvédelem alatt álló környékre sokan hordják autóval a szemetet. A szombati akció eredményként pár óra alatt megtelt egy 10 köbméteres konténer, ezen felül több mint 100 zsákot megtöltve még ugyanennyi hulladékot gyűjtöttek össze a résztvevők.
Kiselejtezett műszaki cikkek, gyerekjátékok, autóalkatrészek, építési törmelék, szinte minden akadt a mellékutak mentén a bokrok, fák alá borítva, még egy vaslemez fürdőkádat is idáig cipelt valaki, hogy megszabaduljon tőle.

A mostani az áprilisi akció folytatása volt: fél éve 30 köbméternyi illegális hulladékot számolt fel az önkéntes csapat a közelben.

Képgaléria

2012.10.16.