Tovább a tartalomhoz

Keresés

Változás a műszaki adatszolgáltatásban

2017 júliusától elektronikus térbe került a teljes közműves adatszolgáltatás. A szabályozások szerint kizárólag az e-építés portálon keresztül lehet elindítani a közműegyeztetéseket, a szolgáltatók is ezen a rendszeren keresztül tehetik meg nyilatkozataikat. 2018 júliusában ismét módosult a vonatkozó szabályozás, ennek következtében megváltozik a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. eljárásrendje.

Konzultáció, adatszolgáltatás

Mivel az e-közmű rendszeren kívül adat, dokumentum nem kérhető, nyilatkozat nem kiadható, bármilyen kapcsolódó egyeztetés csakis a rendszerben folytatható, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.-nél megszűnik a keddi és pénteki napokon biztosított műszaki konzultáció, illetve a nyomtatott, kiegészítő adatszolgáltatás. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. adatszolgáltatást kizárólag az E-közmű felületen indított kérelemhez kapcsolódóan ad ki, tölt fel a rendszerbe - a társaság részéről az adatszolgáltatás díjmentes.

Közmű-állásfoglalás

A korábbi elvi közmű-állásfoglalás dokumentuma megszűnik. Amennyiben az állásfoglalás bontási, építési, fennmaradási, sajátos építmények forgalomba helyezési, megszüntetési engedélyezési eljáráshoz szükséges, kizárólag az e-építés portálon elérhető elektronikus közműnyilvántartó rendszeren keresztül (www.e-epites.hu/e-kozmu), ügyfélkapus bejelentkezést követően kezdeményezhető.

A használatbavételi eljáráshoz szükséges nyilatkozat kiadása változatlan, továbbra is az ügyfélszolgálati irodában/e-mailen kezdeményezhető.

Közműnyilatkozat (tervegyeztetés)

Az E-közmű Közmű nyilatkozat modulján keresztül kiállított közműnyilatkozat magában foglalja a korábbi egyetértési nyilatkozat, illetve szakszerűségi felülvizsgálat tartalmát, ennek megfelelően kérjük, hogy a teljes tervdokumentációt csatolják a kérelem mellékleteként. A víz-, illetve szennyvíz szakági tervek tartalmi követelményeit az 58/2013. (II. 27.) Kormányrendelet 5-ös számú melléklete, vízjogi létesítési engedély köteles tervek esetén a 41/2017. (XII. 29.) BM rendelet 3. számú melléklete határozza meg.

A jogszabályváltozás értelmében a kérelmezőknek lehetősége nyílik a tervekre vonatkozó szakági jogszabály, illetve az abban foglalt határidők megjelölésére.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a víz- és szennyvízbekötések tervezésére továbbra is a 324/2013. (VIII. 29.) Kormányrendelet az irányadó, kérjük, hogy a 72/1996. (V. 22.) Kormányrendeletet kizárólag vízjogi létesítési engedély köteles terveknél jelöljék meg.
Egyéb közművek tervezésénél kérjük a vonatkozó rendelet megjelölését. Amennyiben valamely szakág specifikus jogszabály kerül megjelölésre, az adott tervdokumentáció tartalmára azonban az nem vonatkozik, a tervezett munkához a hozzájárulásunkat nem áll módunkban megadni.

Bekötések ügyintézésének rendje

Az E-közmű-rendszeren keresztül benyújtott tervekre vonatkozó üzemeltetői előírások

2018.08.02.