Tovább a tartalomhoz

Keresés

Pdf számla, e-számla

Gyorsabb, kényelmesebb, zöldebb. Intézze víz- és csatornadíj számláit egyszerűen, néhány kattintással a neten.

Ha elektronikus formában szeretné megkapni számláját, két lehetőség közül választhat. Mindkét szolgáltatás díjmentes, és bármikor visszamondható. Miután elektronikus számlára vált, nem küldünk Önnek több papírszámlát és csekket.

Miért érdemes leváltani a papírszámlát?

  • Gyors. Nincs szükség postai kézbesítésre, a számlák már kiállításuk után láthatóak e-mail postafiókjában, vagy az e-számla felületen.
  • Kényelmes és egyszerű. Néhány kattintással megtekintheti, ellenőrizheti és akár kifizetheti számláit (otthonából, vagy egy nyaralás, üzleti út alatt is). Minden beérkező új számláról értesítést kap, így biztosan nem feledkezik meg róla.
  • Nincs többé elveszett számla. Az elektronikus számla nem veszik el, vagy sérül meg. A számítógépre lementve elektronikus formában tárolható, percek alatt akár évekre visszakereshető.
  • Helytakarékos. Az évek során az elektronikus számla több tucat oldalnyi papírszámlát helyettesíthet, amelyek így nem halmozódnak.
  • Környezetbarát. Ha leváltja papírszámláját, mi fát, energiát, ivóvizet takarítunk meg, és hozzájárulunk az üvegházhatásért felelős anyagok csökkentéséhez. Kis lépés, hogy a jövőben is élhető környezetet biztosítsunk. Kérjük, legyen partnerünk ebben!

1. Pdf számla

A pdf számla a papíralapú számlával egyenértékű, pdf formátumban készült, az Ön e-mail címére küldött számla. A számla befogadásának legegyszerűbb módja, hiszen a kézbesítéshez nincs szükség más szolgáltató bevonására. 
A pdf számlát igény esetén kinyomtathatja, így hiteles számlamásolatnak tekinthető. A számlát banki átutalással, csoportos díjbeszedéssel, vagy bankkártyás fizetéssel egyenlítheti ki weboldalunkon. (Amennyiben eddig csoportos beszedéssel fizette vízdíjszámláit, egyéb irányú megkereséséig elektronikus számlái esetében is ily módon járunk el a továbbiakban. Banki átutalás esetén kérjük, a közlemény rovatban adja meg a kiegyenlíteni kívánt számla sorszámát.)

A pdf számla használatához internet hozzáférés és működő e-mail cím szükséges. Az elkészült számlákat e-mail címére továbbítjuk, pdf formátumban tudja őket letölteni. A pdf számlára vonatkozó igényét e-ügyfélszolgálatunkon, regisztrációt követően jelezheti.

Pdf számlát szeretnék

2. E-számla

Az e-számla a papíralapú számlával egyenértékű, pdf és xml formátumban készült, az Ön Díjnet, Vectrum vagy Számlaközpont fiókjába érkező számla. Elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott, így elektronikus állományként hiteles (hivatalos ügyintézésnél, pl. hitelbírálatnál ugyanúgy használható, mint a nyomtatott számla). Mivel kizárólag egyéni bejelentkezés után lehet megtekinteni az e-számlát, illetéktelenek nem láthatják.
A számla továbbításával egyidőben e-mailben értesítjük Önt a számla elkészültéről, amelyet banki átutalással, csoportos díjbeszedéssel, vagy bankkártyás fizetéssel egyenlíthet ki weboldalunkon, vagy e-számla szolgáltatója felületén.

E-számlát szeretnék
Az e-számla használatához internet hozzáférés és működő e-mail cím szükséges. Az elkészült e-számlák a választott szolgáltató elektronikus felületén tekinthetőek meg, letöltésük pdf formátumban lehetséges.

Hogyan használhatom a szolgáltatást?
Miután a Díjnet, a Számlaközpont vagy a Vectrum (Teleszámla) felületén regisztrált a szolgáltatásra, soron következő vízdíjszámláját papírszámla helyett már e-számla formájában kapja meg. Amikor új e-számlája érkezik, automatikus e-mailben értesítjük a számla elkészültéről, amelyet az e-számla rendszerben megnézhet, letölthet, vagy akár ki is nyomtathat.

A számlák kiállítását követően minden egyes e-számlát 8 évig tárol a rendszer, tehát 8 évig bármikor megnézhetőek, letölthetőek az e-számla felületről. (Javasoljuk, hogy készítsen biztonsági mentést a számláiról.) Az e-számla a papír alapú számla adatain túl egy időbélyegzőt és egy fokozott biztonságú elektronikus aláírást tartalmaz - ezek teszik hitelessé a számlát és biztosítják eredetét, valamint a tartalom sérthetetlenségét. A pdf formátum megnyitásakor az Acrobat Reader dokumentumkezelő fejlécében ellenőrizheti a letöltött hiteles számlacsomag elektronikus bélyegzőjét. Felhívjuk figyelmét, hogy az e-számla csak elektronikus formában hiteles, papír alapú számlát utólag nem lehet róla kiállítani!

Több e-számla szolgáltató közül választhat
Ha kérdése van a regisztrációval vagy a bejelentkezéssel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a választott e-számla szolgáltató ügyfélszolgálatával.

Vectrum (Teleszámla)
teleszamla@vectrum.hu