Tovább a tartalomhoz

Keresés

Vízkincstár

Környezet- és természetismeret órák helyszíneként ajánljuk a TETTYE FORRÁSHÁZ ismeretterjesztő interaktív bemutatótermét. Az állandó kiállítás az egykori Damjanich utcai gépház átalakított műszaki épületében és ősfás kertjében várja a látogatókat, akik az ivóvízhasználat érdekességeibe és a pécsi vízszolgáltatás 120 éves múltjába, jelenébe pillanthatnak be.

A kiállítás egyik része sajtóhírekkel, korabeli dokumentumokkal és tárgyi emlékekkel a római kortól napjainkig szemlélteti, milyen szerepet játszott a víz és a csatornázás fejlődése Pécs modern nagyvárossá alakulásában.
A helyszín ezért is szimbolikus, mert Pécs vízszolgáltatásának egyik kiindulópontja – együtt nyitották meg a Tettyén kiépült forrásházzal 1892-ben.

A másik szekció a mai vízszolgáltatásról, vízhasználatról kínál játékos formában elsajátítható ismereteket. A gyerekek kipróbálhatják ügyességüket a vizet szállító ókori völgyhidak makettjének megépítésében, és azt is megtapasztalhatják, mennyi energia szükséges ahhoz, hogy a város legfelsőbb nyomászónájába, a TV-toronyig is eljusson a csapvíz.

A gyalog vagy helyi buszjáratokkal (30, 32, 36 – Kodály Zoltán utca, Barbakán, Damjanich utca megállók) megközelíthető, belvárosszéli bemutatóterem előzetes bejelentkezés alapján hétfőtől péntekig látogatható, de társaságunk nyílt napokat is szervez.

További információ, bejelentkezés: +36 72 421 720, kommunikacio@tettyeforrashaz.hu