Tovább a tartalomhoz

Keresés

Tájékoztató a víziközmű csatlakozásokkal (ivóvíz- és szennyvízbekötésekkel) kapcsolatos változásokról

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény módosítása következtében 2017. július 1-jét követően a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a közműcsatlakozáshoz kapcsolódó egyes feladatokat térítésmentesen lát el szolgáltatási területén.

A változás alapján a legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvízvezeték és a legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvízvezeték bekötése esetén lakossági és nem lakossági felhasználók részére térítésmentessé válik:

  • az igénybejelentés elbírálása (társaságunknál korábban is díjmentes volt)
  • a tervegyeztetés, adategyeztetés vagy ennek megfelelő szolgáltatás
  • rácsatlakozáskor a bekötési vízmérő költsége
  • a bekötési vízmérő felszerelése
  • nyomáspróba

Nem lakossági felhasználók számára fontos változás, hogy a törvénymódosítással érintett (max. 32/160 mm) bekötésre nem kell megfizetni a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás díját.

A fenti térítésmentesség kizárólag a 2017. július 1. után megrendelt új bekötésekre vonatkozik (meglévő bekötésre kiépítendő második mérő megrendelése esetén, vagy mellékmérővel történő csatlakozásokra nem), és kizárólag a fenti szolgáltatásokra biztosít a költségek megfizetése alól mentességet a bekötés folyamatából.
A kapcsolódó további tételeket 2017. július 1. után is szükséges megfizetni. A továbbra is díjköteles szolgáltatások költségéről Egységárgyűjteményünkben tájékozódhat, kérdés esetén ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére elérhetőségeinken.

(Fontos információ, hogy az ivóvíz-bekötővezeték fővezetékre történő rákötését kizárólag a víziközmű-szolgáltató végezheti, díjköteles eljárás keretében. A bekötés igényléséhez továbbra is jóváhagyott terv szükséges, a tervezési munkáért az ügyfél által megbízott, jogosultsággal rendelkező tervező, vagy - ha cégünktől rendeli meg - társaságunk díjazás felszámítására jogosult. A más közműszolgáltatók által előírt szakfelügyelet költsége is az építtetőt terheli.)

Társaságunk a módosításokat Üzletszabályzatában is átvezeti, a szabályzat Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatal által történő jóváhagyásáig is az új előírások szerint járunk el.

Jó tudni:
Az ivóvíz- és szennyvízbekötéseknél a kedvezmény nemcsak az új építésű ingatlanokra érvényesíthető, hanem a lakóingatlan vagy az üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető. A maximum 32/160 milliméter átmérőjű bekötések egy nagyobb lakás, egy átlagos méretű családi ház, vagy átlagos méretű üzlethelyiség ellátásához elegendőek.

Tájékoztató a bekötések ügyintézésének rendjéről

2017.07.10.