Tovább a tartalomhoz

Keresés

Mennyit fizetek a szolgáltatásért?

A közüzemi vízellátás és szennyvízelvezetés hatósági díjairól a víziközmű szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény, valamint a rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény rendelkezik. A szabályozás alapján megszűnt az önkormányzatok korábbi árhatósági szerepe, a díjakat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal javaslatának figyelembevételével a víziközmű-szolgáltatásért felelős miniszter rendeletben állapítja meg a jövőben. A törvények a központi díjak bevezetéséig tartó átmeneti időszakban is szabályozzák az alkalmazható díjak mértékét – társaságunk a rendelkezéseknek megfelelően jár el.

Az ivóvíz- és csatornaszolgáltatással kapcsolatos díjak (vízdíj, csatornadíj, vízterhelési díj, alapdíj) mértéke lakossági felhasználók esetén 2013. július 1-től, üzleti felhasználók esetén 2012. január 1-től vagy a szolgáltatási terület átvételétől változatlanok.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a csatornázott területeken vízterhelési díj terheli, amely nem a szolgáltatási díj része. A beszedett vízterhelési díjat társaságunk az állami költségvetésbe fizeti be, amelyet a környezet minőségét hosszútávon javító környezetvédelmi beruházásokra, technológiai fejlesztésekre fordítanak.

Aktuális közüzemi víz- és csatornadíjak

Társaságunk ellátási területén a díjak településenként különbözhetnek. Az aktuális szolgáltatási díj megtekintéséhez válasszon települést!

Egységárgyűjtemény, díjjegyzék

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. Üzletszabályzatának 1. függelékét adó Egységárgyűjtemény összesíti társaságunk alaptevékenységének egységárait (ivóvíz- és csatornadíjak, vízterhelési díj), valamint a kapcsolódó díjtételeket.
A társaság további tevékenységeinek díjtételeit a Díjjegyzék tartalmazza.

Társaságunk hatályos Egységárgyűjteményét és Díjjegyzékét ide kattintva éri el.

 

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtése

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének (szennyvízszippantás) díjairól közszolgáltatás és díjszámítás módjáról ide kattintva olvashat részletes tájékoztatót.

Díjkalkulátor

Amennyiben konkrét fogyasztásának a díjára kíváncsi, javasoljuk az alábbi kalkulátor használatát.