Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Indul a 3. ütem a Szigeti úton
Befejező szakaszához ér a vízvezeték-felújítás

 

A Nyugati városrészi kerékpárút építéséhez kapcsolódóan márciusban víziközmű-korszerűsítés is kezdődött a Szigeti úton. A tervezetten 2021 őszéig tartó felújítás keretében a Szigeti út Faludi Ferenc utca – Tüzér utca közötti szakasza alatt futó 90 éves ivóvízvezetéket cserélik ki társaságunk szakemberei.

A tervezettnél gyorsabban haladó felújítás második üteme is véget ért: a Gyümölcs utca – Homok utca közti szakaszon is új vezeték szállítja a vizet a háztartásoknak, üzleteknek. Az első két ütemben eddig összesen 800 méternyi új vezeték került a földbe és 30 ingatlan bekötése újult meg.

Június 1-én elindul a 3. ütem, a Homok utca – Tüzér utca közötti ellátóvezeték korszerűsítése. Első lépésben (06.01–06.15.) csak a Homok utca – Kürt utca szakasza lesz lezárva, a Kürt utca mindkét irányból járható. Ezt követi (06.16-tól) a teljes felújítással érintett szakasz lezárása, egészen a Tüzér utcáig. Az útzárral érintett szakaszokon az ott lakók, az üzlettulajdonosok, valamint a célforgalom részére a zavartalan közlekedés biztosított lesz. Az érintett autóbuszjáratok (25, 26, 27, 27Y, 28, 28Y, 29) a munkálatok befejezéséig terelőútvonalon (Tüzér utca – Nendtvich Andor út) közlekednek. További információ: Tüke Busz

Szigeti_3.utem_terkep_2021.06.01..jpg  

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. arra törekszik, hogy a környéken élők hosszú távú érdekeit szolgáló munkálatok a lehető legkisebb mértékben, a legrövidebb ideig zavarják a mindennapokat. A hálózat korszerűsítését társaságunk folyamatos üzemeltetés mellett végzi, ideiglenes vízellátó rendszerrel, repülővezetékkel biztosítva a vízellátást. A környéken lakók csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak, az érintett ügyfeleinket előzetesen szórólapon is értesítjük.

A 3. ütem során (a kerékpárút építéshez kapcsolódó oszlopbontás miatt) szükséges egy fővezeték ideiglenes kivétele a szolgáltatásból, ennek következtében május 28-án, pénteken zavarossá válhat a víz a Fogadó városrész, Patacs, Szentmiklós, Rácváros, Kovácstelep, Uránváros, Szigeti városrész, Ispitaalja és a Belváros városrészekben (a 48-as térig). Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a mosógépek, mosogatógépek bekapcsolása előtt ellenőrizzék a vizet, és ha zavaros, kerüljék a gépek használatát.
Az ivóvízhálózat-felújítás részeként a Lázár Vilmos és Erkel Ferenc utcákat összekötő vízvezeték építése is megvalósul a 3. ütem befejezéséig. Az ehhez kapcsolódó forgalmi rend változásokról, valamint a felmerülő vízhiányról az érintetteket szintén külön szórólapon értesítjük.

A teljes felújítás eredményeként összesen 900 méternyi új gerincvezeték és 362 méternyi bekötővezeték kerül a föld alá, hosszú időre garantálva ezzel a környék kiegyensúlyozott ivóvízellátását. Az utca nem csak modernebb, de nagyobb átmérőjű vezetéket kap, igazodva a környék megnövekedett vízfogyasztásához. A korszerűsítés 34 bekötés cseréjére és két új tűzcsap létesítésére is kiterjed.

A Nyugati városrészi kerékpárút fejlesztésről a projekt honlapján olvashatnak, a munkálatokkal kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszokat ide kattintva érhetik el.

A publikálás időpontja: 2021. május 25.Havi-hegyi út, Dobó István utca: félmilliárd forint értékű víziközmű-felújítás indul

Újabb két városrészben indul nagyszabású víziközmű-felújítás: július 28-án a Havi-hegyi úton és a Dobó István utcában kezd korszerűsítési munkákba a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. A két, összesen 498 millió forint értékű beruházásban több mint 4,5 kilométernyi ivóvíz- és szennyvízhálózat épül, a korszerű csövek fölé a munka zárásaként 10.560 négyzetméternyi felületen kerül vadonatúj útburkolat és járda. A 2022-ben is folytatódó hálózatépítés szakaszosan változó, teljes szélességű forgalomkorlátozással jár.

Bővebben

Jó tett helyébe jót várj, avagy egy jogosítvány szerencsés utazása

Pár évvel ezelőtt szakembereink egy kanadai jogosítványra lettek figyelmesek a pécsi szennyvíztisztító telepen. A plasztikkártya csodával határos módon egy darabban érkezett meg a szilárd szennyeződések felfogását végző gépházba; kisebb nyomozás után Pécsen élő tulajdonosa is meglett, akitől korábban ellopták iratait.

Bővebben

Átépítenek egy fontos csomópontot, többfelé lehet vízzavarosodás július 19-én

A Szigeti úti lezáráshoz időzítve több munkálatot végez összehangoltan július harmadik hetében társaságunk: földbe kerül a Pécsi Tudományegyetem új fogászati elméleti tömbjének bekötővezetéke, ezzel egy időben szakembereink átépítik a Szigeti út - Tüzér utcai csomópontot.

Bővebben

Hibaelhárítás miatt július 13-án lezárják a Felsőmalom utcát

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Felsőmalom utca 3. szám előtti ivóvízvezeték-hiba elhárítása miatt 2021. július 13-án 9.00 órától a Felsőmalom utca Király utcához közelítő szakaszát lezárják.

Bővebben

Forró nyár - hajnali felfrissülés

Épphogy kihevertük az idei év első kánikulai hullámát, máris nyakunkon a következő. A hőség Pécs és a környező települések vízfogyasztására is hatással van: többet iszunk és fürdünk, de öntözésre és a medencék feltöltésére is több vizet használunk forróság idején, mint normál körülmények között.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT