Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Forró nyár - hajnali felfrissülés

 

Épphogy kihevertük az idei év első kánikulai hullámát, máris nyakunkon a következő. A hőség Pécs és a környező települések vízfogyasztására is hatással van: többet iszunk és fürdünk, de öntözésre és a medencék feltöltésére is több vizet használunk forróság idején, mint normál körülmények között.

Kánikulai fogyasztás számokban:

  • A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szolgáltatási területén naponta átlagosan közel 22-23 ezer köbméter víz kerül a hálózatba. Ez a napi átlagmennyiség az előző júniusi hőségriadó hetében elérte a 26,5 ezer köbméteres szintet.
  • Június 23-án regisztráltuk idén eddig a legmagasabb értéket: ekkor egyetlen nap alatt több mint 33 ezer köbméternyi, vagyis 33 millió liter ivóvíz fogyott el Pécsen és környékén. (Összehasonlításként: a február 11-én rögzített idei legalacsonyabb rekord 17 ezer köbméter víz volt.)
  • A nyár első hónapjában összesen 747 millió liternyi víz fogyott - ez meghaladja Magyarország teljes éves sörfogyasztását (ami a KSH adatai szerint 711 millió liter volt 2019-ben).
TF_kapu.jpg

Szakembereink folyamatosan ellenőrzik a vízellátást, így vizsgálják az egyes napszakokhoz vagy területekhez köthető kiugró fogyasztási adatokat is. Az idei kánikulai időszak új trendje az elmúlt évek hőhullámaihoz képest, hogy a korábban megszokott napi eloszláshoz képest feltűnően sok víz fogyott a kora hajnali órákban.

A városrészek közül Égervölgy lakossága húzott bele igazán, másfélszeresére nőtt a terület napi felhasználása. (Az emelkedéshez a hőség mellett más időjárási tényezők is hozzájárultak: mivel júniusban kevés csapadék hullott, öntözésre is több víz megy.)

Jó hír a pécsieknek és a környéken élőknek, hogy az ivóvízellátás biztonságát nem befolyásolja a rendkívüli meleg - friss, tiszta, egészséges csapvízből a kánikulai időszakokban sincs hiány. Az idén sem volt szükség a vízhasználat korlátozására, vagy locsolási tilalomra Pécsen, illetve a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. által ellátott környező településeken.

A publikálás időpontja: 2021. jĂşlius 7.Megújul a Veress Endre utca alatti szennyvíz- és ivóvízhálózat

A mélyvonali csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztéséhez kapcsolódóan elkezdődik Pécs egyik legforgalmasabb szennyvíz gyűjtőcsatornájának korszerűsítése a Veress Endre utcában. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kicseréli az Ybl Miklós utca – Pécsi Műjégpálya közötti, rossz állapotú szennyvízvezetéket, ezzel együtt az Ybl Miklós utca – Szőnyi Ottó utca közötti ivóvízvezeték is megújul.

Bővebben

Lezárult a József utcai felújítás első két üteme

Újra lehet közlekedni, parkolni a József utca Anna utcától Szent Mór utcáig tartó szakaszán, amelyre a munka zárásaként vadonatúj aszfaltburkolat került.

Bővebben

Víziközmű-korszerűsítés indul a Székely Bertalan úton és a Táncsics Mihály utcában

Augusztus 18-án, szerdán újabb két helyen indul nagy értékű víziközmű-beruházás Pécsen. A Táncsics Mihály utcában több mint egy kilométernyi ivóvíz- és 400 méternyi szennyvízhálózat újul meg, a Székely Bertalan úton az ivóvízhálózatot korszerűsítik a szakemberek.

Bővebben

Csőtörés miatt lezárás a Melinda utcai körforgalomnál - Frissítve

FRISSÍTVE: a hibaelhárítás és az útburkolat javítása megtörtént, újra zavartalanul lehet közlekedni a körforgalomnál.

Bővebben

Szennyvízhálózat-felújítás kezdődik a Corvin utcában

Szakembereink 2021. augusztus 9-től az elöregedett szennyvízrendszert korszerűsítik a Corvin utcában és környékén. A tervezetten idén véget érő munkálatokkal az utca alatt futó, 560 méternyi korrodált beton főgyűjtő vezetéket cseréljük korszerű KG-PVC csőre, emellett 43 szennyvízbekötés is megújul, összesen 150 méter hosszan.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT