Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Havi-hegyi út, Dobó István utca: félmilliárd forint értékű víziközmű-felújítás indul

 

Újabb két városrészben indul nagyszabású víziközmű-felújítás: július 28-án a Havi-hegyi úton és a Dobó István utcában kezd korszerűsítési munkákba a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. A két, összesen 498 millió forint értékű beruházásban több mint 4,5 kilométernyi ivóvíz- és szennyvízhálózat épül, a korszerű csövek fölé a munka zárásaként 10.560 négyzetméternyi felületen kerül vadonatúj útburkolat és járda. A 2022-ben is folytatódó hálózatépítés szakaszosan változó, teljes szélességű forgalomkorlátozással jár.

Közlekedés: a munkálatokkal aktuálisan érintett szakaszokon hétköznapokon 7 és 17 óra között teljes lezárás lesz érvényben, ekkor gépjárművel nem lehet behajtani a munkaterületre (kivétel: mentők, tűzoltók, rendőrség). A lakók bejutása és parkolása 17 és 7 óra között általánosan biztosított lesz, a garázsok megközelíthetősége az éppen aktuális bontási, helyreállítási munkák függvényében időszakosan korlátozott lehet.

A korszerűsítéseket az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint megvalósuló útburkolat-helyreállítás követi.

Vízhiány: a felújítások alatt ideiglenes hálózat biztosítja az ivóvizet, a környéken lakók csak technológiai okokból elkerülhetetlen, rövid vízhiányra számíthatnak, amelyről szórólapon kapnak értesítést.

Havi-hegyi út: felújítás hét ütemben

Mit cserélünk?

Társaságunk 2021. július 28-án, szerdán kezdi a tíz utca ellátását biztosító, Havi-hegyi út alatt futó ivóvízhálózat modernizálását. A 210 millió forint értékű beruházással összesen 1160 méternyi fővezeték és 515 méternyi bekötővezeték újul meg. A felújítás oka a hálózatromlás: az elmúlt évtizedben a fővezetékeken és a csatlakozókon is kilenc alkalommal fordult elő komolyabb meghibásodás. 

Hol lesz a felújítás?

A Havas Boldogasszony-templomtól a Wass Albert útig tartó felújítást hét szakaszra bontva végezzük, szakembereink egyszerre két helyen is megkezdik a munkálatokat: a Havi-hegyi út Gyopár – Zerge utca és a Zerge – Zsigmond utca közti szakaszán is dolgozni fognak.

Tervezett ütemezés:

1. szakasz: Gyopár utca – Zerge utca (befejezés: október 31.)
2. szakasz: Zerge utca – Zsigmond utca (befejezés: szeptember 30.)
3. szakasz: Zsigmond utca – Tátra utca
4. szakasz: Tátra utca – Havi-hegyi út 47.
5. szakasz: Havi-hegyi út 47. – Havi-hegyi út 65.
6. szakasz: Havi-hegyi út 65. – Havi-hegyi út 79.
7. szakasz: Havi-hegyi út 79. – Wass Albert út

Aktuális forgalomkorlátozás: július 28-tól teljes szélességben lezárják a Havi-hegyi út Gyopár – Zerge utca, valamint a Zerge – Zsigmond utcák közti szakaszát. A két lezárt szakasz között a Zerge utca – Havi-hegyi úti kereszteződés észak-dél irányban átjárható lesz, és a Gyopár utca is közlekedhető marad. A Zsigmond utcai kereszteződésből csak keleti irányba lehet a Havi-hegyi útra kanyarodni, a Zsigmond utca északi irányból zsákutca lesz.

Havi_hegyi_ut.vegleges-01-01.jpg

Dobó István utca: az ivóvíz- és a szennyvízhálózat is megújul

Mit cserélünk?

Az elmúlt évtizedben minden évben történt meghibásodás az utca vízvezeték-hálózatán, amit most 1010 méternyi új gerincvezeték és 204 méternyi bekötővezeték vált le. Szakembereink a legkorszerűbb technológiával dolgoznak, több mint száz év tartósságra tervezett Blutop cső kerül a földbe.

A szennyvízhálózaton 1120 méter hosszúságban korszerűsítjük a régi, korrodált beton fővezetéket, emellett 84 szennyvízbekötés épül újjá 556 méternyi bekötővezeték cseréjével. A fővezetéket föld alatt zajló, aknától aknáig haladó befűzéses technológiával cseréljük, a komplex rekonstrukció azonban az egyes szakaszokkal haladó, teljes szélességű útzárat igényel.

Hol lesz a felújítás?

A két rendszert egyszerre, egy munkaterületen, párhuzamosan cseréljük a Dobó István utcában, ahol a Zsolnay Vilmos utcai kereszteződéstől a Dobó István utca 91-ig tart a teljes felújítás. (A 288 millió forint értékű korszerűsítés év végéig várhatóan a Madas József utcáig ér el, a 4-5. szakasz 2022-ben valósul meg.)

Tervezett ütemezés:

1. szakasz: Zsolnay Vilmos utca – Balassa Bálint utca (július 28. - szeptember 30.)
2. szakasz: Balassa Bálint utca – Nemzetőr utca (október)
3. szakasz: Nemzetőr utca – Madas József utca (november)
4. szakasz: Madas József – Komját Aladár utca (2022. tavasz)
5. szakasz: Komját Aladár utca – Dobó István utca 91. (2022. tavasz)

Aktuális forgalomkorlátozás: július 28-tól várhatóan szeptember végéig teljes útlezárás lesz érvényben a Dobó István utca Zsolnay Vilmos utca – Balassa Bálint utca közötti részén. A Búzavirág utca a Zsolnay utca felől zsákutcává válik.

Szemétszállítás: ahol a munkavégzés akadályozza az ingatlanok megközelítését, a lakók által kihelyezett hulladékot a kivitelező a szemétszállítás napján eljuttatja a kijelölt gyűjtőpontra.

dobo_istván_vegleges-01.jpg

A publikálás időpontja: 2021. jĂşlius 23.Megújul a Veress Endre utca alatti szennyvíz- és ivóvízhálózat

A mélyvonali csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztéséhez kapcsolódóan elkezdődik Pécs egyik legforgalmasabb szennyvíz gyűjtőcsatornájának korszerűsítése a Veress Endre utcában. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kicseréli az Ybl Miklós utca – Pécsi Műjégpálya közötti, rossz állapotú szennyvízvezetéket, ezzel együtt az Ybl Miklós utca – Szőnyi Ottó utca közötti ivóvízvezeték is megújul.

Bővebben

Lezárult a József utcai felújítás első két üteme

Újra lehet közlekedni, parkolni a József utca Anna utcától Szent Mór utcáig tartó szakaszán, amelyre a munka zárásaként vadonatúj aszfaltburkolat került.

Bővebben

Víziközmű-korszerűsítés indul a Székely Bertalan úton és a Táncsics Mihály utcában

Augusztus 18-án, szerdán újabb két helyen indul nagy értékű víziközmű-beruházás Pécsen. A Táncsics Mihály utcában több mint egy kilométernyi ivóvíz- és 400 méternyi szennyvízhálózat újul meg, a Székely Bertalan úton az ivóvízhálózatot korszerűsítik a szakemberek.

Bővebben

Csőtörés miatt lezárás a Melinda utcai körforgalomnál - Frissítve

FRISSÍTVE: a hibaelhárítás és az útburkolat javítása megtörtént, újra zavartalanul lehet közlekedni a körforgalomnál.

Bővebben

Szennyvízhálózat-felújítás kezdődik a Corvin utcában

Szakembereink 2021. augusztus 9-től az elöregedett szennyvízrendszert korszerűsítik a Corvin utcában és környékén. A tervezetten idén véget érő munkálatokkal az utca alatt futó, 560 méternyi korrodált beton főgyűjtő vezetéket cseréljük korszerű KG-PVC csőre, emellett 43 szennyvízbekötés is megújul, összesen 150 méter hosszan.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT