Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

Az ünnepek után kezdődik a kertvárosi körforgalom alatti vízhálózat cseréje

 

Az elmúlt hónapok meghibásodásai miatt a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. átépíti a Keszüi út – Megyeri út – Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító vízhálózati csomópontot. A munkálatok alatt december 28-tól egy hónapra lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

A városrész 50 ezer lakosát ellátó, csaknem fél méter átmérőjű vezeték sajátossága, hogy az építésekor a felmerülő iránytöréseket gyári idomok helyett helyszínen melegített és hajlított szálcsövekkel alakították ki 1975-ben – ezek a speciális részek hibásodtak meg egymás után az utóbbi fél évben. Szakembereink januárban egy gondosan megtervezett felújítás során átépítik a csomópontot: a munkálathoz gyártott, nagy átmérőjű ívidomok felhasználásával kicserélik a régi vezeték egy szakaszát, és kikerülik vele a körforgalmat.

Az előkészítő munkákhoz december 28-án 8.00 órától lezárják a körforgalom Keszüi úti behajtóját és Megyeri úti kihajtóját. A január 3-án kezdődő vezetékcserék után a körforgalmat január második felében ideiglenesen, betonszintig helyreállítják. A tervek szerint 2022. január végén állhat vissza az eredeti forgalmi rend a kereszteződésben, amely - az aszfaltüzemek újraindulásával - tavasszal kap végleges burkolatot.
Felhívjuk a figyelmet, hogy az időjárás (tartós fagy, ónos eső, hó) módosíthatja a tervezett menetrendet!

Terelőútvonal december 28-tól:

  • Nagy Imre út – Keszüi út – Táncsics Mihály út – Móra Ferenc utca – Megyeri út
  • Maléter Pál út – 57-es út – Vásártér utca – Megyeri út

Kérjük, hogy az arra haladók figyeljék a jelzőtáblákat és tartsák be a közeli lakó-pihenő övezetre vonatkozó KRESZ szabályokat! (A Lőtér utcába és a Bogár utcába déli irányból való behajtás tilalmára a munkálatok alatt jelzőtábla is figyelmeztet.)

Köszönjük a közlekedők és a környéken élők türelmét, megértését!

A publikálás időpontja: 2021. december 21.


Vízvételezési helyek Pécsen

Nyakunkon a hőség. Az alábiakban közöljük a Pécsen elérhető, a BIOKOM Nonprofit Kft. által működtetett csobogók, ivókutak listáját, amelyek enyhülést jelenthetnek a kánikulai forróságban.

Bővebben

Újra helyükön a permetkapuk

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. vasárnaptól három városrészben, a Belvárosban, Uránvárosban és Kertvárosban is beüzemeli a köztéri párakapukat, amelyek az előttünk álló kánikulai napokon biztos pontként, a vízhálózatra telepítve nyújtanak felüdülést az arra járóknak.

Bővebben

Csőtörés okozott vízfolyást a Szabadság utcában, rendőrök irányítják a forgalmat

Egy 150 mm átmérőjű öntöttvas fővezeték tört el a Szabadság utca 19. számnál hétfő délelőtt. Az út teljes szélességében folyt a feltörő víz, amely több helyen a burkolatot is megemelte.

Bővebben

Nevet kapott a csatornaszörny: BUDZILLA a pécsi csatornahálózat réme

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. névadó pályázatot hirdetett a március 22-én, a Víz világnapján átadott Csatornaszörny installációhoz kapcsolódóan. A felhívásra több mint 400 javaslat érkezett, a kisorsolt nyertesek június 5-én, a környezetvédelem világnapján vették át Csatornaszörny-csomagjukat.

Bővebben

Pécs több pontján lehet vízzavarosodás május 17-én

Szakembereink a belvárosban, valamint a Szigeti út - Magyarürögi út csomópont közelében több tűzcsapon végeznek oltóvíz-hozam mérést 12-15 óra között, ezért csütörtök délután több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT