Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

A Dobó István és a Táncsics Mihály utcában is folytatódik a korszerűsítés

 

Az ünnepeket követően újra felvonulnak a munkagépek a 2022-re átnyúló víziközmű-rekonstrukciók helyszínén: a Budai vám közelében és a régi Kertvárosban is folytatódik a munka, a tervek szerint április végéig.

dobo_istván_vegl._modosítás.05-06.jpgDobó István utca: tavaszig tartó víziközmű-rekonstrukció

A tavaly nyáron indult beruházás eddigi eredményeként a Zsolnay Vilmos és a Madas József utca között teljes egészében megújult az ivóvíz- és szennyvíz-hálózat. A szakemberek január 5-től a Madas József – Komját Aladár utca közötti társasházak szennyvízbekötéseinek cseréjével, majd a Dobó István utca 91-ig tartó szakasz szennyvízhálózatának teljes felújításával folytatják a munkát. A várhatóan április végéig tartó munkálattal ugyanezen szakasz ivóvíz gerincvezetéke is megújul, a beruházás az útburkolat végleges helyreállításával zárul.

Forgalomkorlátozás: január 5-től várhatóan április végéig teljes útlezárás lesz érvényben a Dobó István utca Madas József utca – Dobó István utca 91. közötti részén. A szakaszt keresztező Komját Aladár utca a munkálatok idején is átjárható lesz.

Táncsics Mihály utca: az ivóvíz- után a szennyvízhálózat is megújul

A Móra Ferenc utca - Keszüi út közötti szakasz ivóvízrendszerének felújítása után január 10-től az Árnyas utca - Keszüi út között húzódó szennyvíz gerincvezetéket és a hozzá tartozó átkötéseket is kicserélik a szakemberek, mintegy 400 méter hosszan.

A várhatóan április közepéig tartó munka során elsősorban csőbefűzéses technológiát alkalmaznak a szakemberek; ahol a vezetékek állapota miatt ez nem megoldható, ott a kivitelezés az érintett szakaszon félpályás forgalomkorlátozással, jelzőőrös irányítással járhat.

Köszönjük a lakók és az arra közlekedők türelmét, megértését, amellyel hozzájárulnak a munkálatok minél gördülékenyebb megvalósulásához!

A publikálás időpontja: 2022. január 4.


Pécs több pontján lehet vízzavarosodás május 17-én

Szakembereink a belvárosban, valamint a Szigeti út - Magyarürögi út csomópont közelében több tűzcsapon végeznek oltóvíz-hozam mérést 12-15 óra között, ezért csütörtök délután több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet május 5-én a Belváros keleti felén

Szakembereink 8:00 és 10:00 óra között oltóvíz-hozamot mérnek az Anna utca 40. és a Majorossy Imre utca 13. előtti tűzcsapokon.

Bővebben

Aszfaltozzák a kertvárosi körforgalmat, május 9-től lezárják két kihajtóját

A Keszüi út - Megyeri út - Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító fő vízhálózati csomópont átépítése után új burkolatot kap a körforgalom két ága, a munkálatok idejére két hétig lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

Bővebben

Újra élettel teli a Vízkincstár

A járvány okozta kényszerű kihagyást követően idén április 28-án és 29-én újra kisiskolások lepték el a Damjanich utcai víztározó melletti kertet, majd egymás után járták végig a tározó közelében kialakított vízműtörténeti bemutatótermünket.

Bővebben

Kezdődik a locsolási szezon – igényelhető az időszakos kedvezmény

Akár szárazság van akár nem, a kertművelés nem megy locsolás nélkül. A locsolásra használt víz pedig nem mindegy, hogy mekkora költséget jelent a kerttulajdonosoknak. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kétféle lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjakat.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT