Szennyvíztisztító telep fejlesztéseKözérdekű közlemények, hírekHírforrásMunkálatok térképenJó tudniSajtószobaPályázatokLakossági ügyfeleknek

2021 legjei a pécsi víziközmű-szolgáltatásban

 

Az év vége és az új év eleje az összegzés, a toplistázás időszaka – ennek megfelelően csokorba szedtük a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. 2021. évi tevékenységéhez tartozó top 5 érdekes eseményt vagy adatot.

142371481_1946482018827603_618717562142144856_n.JPG

A legvizesebb és a legszárazabb nap

2021-ben átlagosan napi 23 ezer köbméter vizet használtak el szolgáltatási területünkön. Ennek több mint másfélszerese, 33 ezer köbméter víz fogyott június 23-án a kánikulai időszakban; a legalacsonyabb napi fogyasztást pedig késő ősszel mérték a műszerek: november 22-én az átlagos mennyiség alig több mint 70%-a, 16 500 köbméter folyt keresztül a hálózaton.

A legaktívabb leolvasó

A fogyasztást mérni és ellenőrizni is szükséges, előbbit a vízmérők, utóbbit leolvasóink végzik, évente legalább egy alkalommal. 15 éves munkatapasztalattal bír az a leolvasó munkatársunk, aki 2021-ben a legtöbb, összesen 10 611 felhasználási hely leolvasását végezte el. (Ez az év összes munkanapját figyelembe véve átlagosan napi 42 felhasználási hely bejárását jelentette.)

A legforgalmasabb nap

Az ügyfélszolgálat munkatársai sem tétlenkedtek: a legtöbb telefonhívás május 12-én érkezett társaságunk call centerébe, ezen a napon 485 alkalommal hívták a fogyasztók az ügyfélszolgálatot. (Ezen belül is kiemelkedett a reggeli csúcs: 8-10 óra között kereken 200 hívást kezdeményeztek az ügyfelek.)

A legnagyobb csőtörés

A Krisztina tér környékéről érkezett április 22-én este az a hívás, amely 2021 legnagyobb vízelfolyással járó csőtörését jelentette be. Az egyik társasház előtt eltört PVC vezetéken keletkezett sérülést még aznap éjfélre kijavították a gyorsan helyszínre érkező szakemberek, a cső átmérőjéből és a magas víznyomásból adódóan azonban 600 ezer liter víz folyt el a sérült vezetékszakasz kizárásáig - egy átlagos család hét év alatt fogyaszt el ennyi vizet.

A mindig úton lévő szennyvizes autó

A hibák gyors elhárításához, a csövek, szerelvények szállításához és a szennyvízhálózat tisztításához is nélkülözhetetlen a jó állapotban lévő gépjárműpark. Jelenleg 57, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. logójával ellátott munkaautó járja Pécs és a környező települések utcáit. 2021-ben ebből a mezőnyből nyolc autó tett meg 15 ezer kilométernél nagyobb távolságot. Közülük az élen az egyik szennyvizes jármű végzett 23 930 megtett kilométerrel: ezzel oda-vissza megjárta volna Dél-Korea fővárosát, Szöult.

Az abszolút csúcsot azonban az elvégzett felújítások adják: társaságunk 2021-ben rekordmennyiségű, 2,126 milliárd forint értékű korszerűsítést végzett el Pécs víziközmű-hálózatán, erről itt írtunk részletesen.

A publikálás időpontja: 2022. január 5.


Pécs több pontján lehet vízzavarosodás május 17-én

Szakembereink a belvárosban, valamint a Szigeti út - Magyarürögi út csomópont közelében több tűzcsapon végeznek oltóvíz-hozam mérést 12-15 óra között, ezért csütörtök délután több helyen lehet vízzavarosodás, nyomáscsökkenés.

Bővebben

Vízzavarosodás lehet május 5-én a Belváros keleti felén

Szakembereink 8:00 és 10:00 óra között oltóvíz-hozamot mérnek az Anna utca 40. és a Majorossy Imre utca 13. előtti tűzcsapokon.

Bővebben

Aszfaltozzák a kertvárosi körforgalmat, május 9-től lezárják két kihajtóját

A Keszüi út - Megyeri út - Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító fő vízhálózati csomópont átépítése után új burkolatot kap a körforgalom két ága, a munkálatok idejére két hétig lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

Bővebben

Újra élettel teli a Vízkincstár

A járvány okozta kényszerű kihagyást követően idén április 28-án és 29-én újra kisiskolások lepték el a Damjanich utcai víztározó melletti kertet, majd egymás után járták végig a tározó közelében kialakított vízműtörténeti bemutatótermünket.

Bővebben

Kezdődik a locsolási szezon – igényelhető az időszakos kedvezmény

Akár szárazság van akár nem, a kertművelés nem megy locsolás nélkül. A locsolásra használt víz pedig nem mindegy, hogy mekkora költséget jelent a kerttulajdonosoknak. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. kétféle lehetőséget kínál lakossági ügyfeleinek, hogy csökkentsék a locsolási célra elhasznált víz mennyisége után fizetendő közüzemi díjakat.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT