Tovább a tartalomhoz

Keresés

Vízben az Erő

A vízvezetékek, tolózárak és szelepek közt is hasznos, ha velünk van az Erő, vagy éppen egy segítőkész droid és némi Jedi-technika.

Tovább a hírhez: Vízben az Erő

Legfrissebb híreink

Összes hír

Mentés a mélyből – gyakorlat a Tettye-karsztnál

2024.07.18.
Összehangolt katasztrófavédelmi gyakorlat zajlik hétfőtől Pécsen, a Tettye térnél nyíló karsztaknánál. Július 22-26. között munkatársaink a vármegyei katasztrófavédelemmel karöltve föld alatt rekedt személy kimentését gyakorolják alpintechnikával, 36 méter mélyről.

Hibaelhárítás a Nagy Jenő utcánál

2024.06.28.
Szakembereink hibát találtak a Petőfi utca – Nagy Jenő utca csomópont mellett futó acélvezetéken, ezért az elkövetkező napokban mintegy 4 méter hosszan kicserélik a hibás vezetékszakaszt.

Földalatti megújulás Kertvárosban

2024.05.10.
Folytatódik a kertvárosi víziközmű-hálózat korszerűsítése, ezúttal a panelépületek alatti labirintusban: szakembereink július végéig a déli városrész alatt több kilométer hosszan húzódó közműalagút-folyosóban (KAF) végeznek felújítási munkálatokat.

Sok száz látogatóval zajlott a Víz világnapja

2024.03.27.
Vízkincstári és szennyvíztelepi látogatások, Bokortól a latrináig kiállítás, hétvégi rendezvény a Pécs ZOO-ban - többnapos eseménysorozattal ünnepeltük a víz világnapját.

Budzilla, a csatornaszörny

Budzilla, a pécsi csatornaszörny

A nem megfelelő csatornahasználattal akár száz tonnásra felhizlalt csatornahulladékok (más néven zsírhegyek vagy zsírkígyók) komoly fennakadást okoznak a városi szennyvízrendszerben.