Kártyás vízmérőSzennyvíz szippantásIvóvízszállításMellékvízmérő-csereLaboratóriumi szolgáltatások

Tájékoztató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díj esetén igénybe vehető locsolási kedvezmény igénybevételéről
 

 

A fizetendő közszolgáltatási díj locsolómérő felszerelésével, vagy időszakos locsolási kedvezmény igénylésével csökkenthető.

Locsolási kedvezmény igénybevétele a kedvezményezett időszakra eső vízfogyasztás 10%-kal csökkentett mennyiségének figyelembevételével, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízdíj kiszámlázásánál:

Az időszakos kedvezményre vonatkozó feltételek

  • Az időszakos kedvezményt érvényes közüzemi (ivóvíz-szolgáltatásra vonatkozó) szerződéssel rendelkező lakossági felhasználók vehetik igénybe minden évben a május 1-től szeptember 30-ig terjedő időszakra.
  • A kedvezmény csak bekötési vízmérővel rendelkező ingatlanra adható.
  • A kedvezmény feltétele, hogy a felhasználónak nem lehet a szolgáltatói közműhálózaton kívül egyéb vízbeszerzési lehetősége (saját tulajdonú kút, vásárolt víz, felszíni vízhasználat);
  • sem a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. felé 90 napon túl fennálló díjhátraléka az igénybejelentés benyújtásának időpontjában, illetve a locsolóvíz korrekció megadását követően.
  • Nem lakossági felhasználók nem élhetnek a százalékos locsolási kedvezménnyel.


Kedvezmény igénybevétele


Az igény bejelentését az ügyfélszolgálati irodánkban beszerezhető, vagy az itt elérhető igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet megtenni.
Figyelem! Az igényt az adott év locsolási időszakára legkésőbb április 15-ig lehet benyújtani, és minden évben meg kell ismételni! (Határidőn túli bejelentés esetén a kedvezmény a következő évre állapítható meg.)
Társaságunk a benyújtott kérelmet 30 napon belül elbírálja, és írásban értesíti a felhasználót.

Annak érdekében, hogy a kedvezmény a locsolási időszakra vonatkozó tényleges felhasználás mértékére érvényesüljön, a felhasználó a kedvezményezett időszakot közvetlenül megelőző (április 25-30.) és az azt követő napokban (október 1-10.) bejelentheti mérőállását. Mérőállás hiányában a kedvezményt az éves felhasználás átlagának a locsolási időszakra eső hányadára számítjuk ki.

Mennyiségi korrekció locsolási tilalom időszakában nem alkalmazható.

További információkkal ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!Meghibásodás okoz vízhiányt Pécsen a Varsány utca – Anikó utca környékén (frissítve)

Frissítve: a szolgáltatás helyreállt. A végleges javítás ütemezetten történik, ami tervezett vízhiánnyal jár. Ennek időpontjáról előzetesen tájékoztatjuk érintett ügyfeleinket.

Bővebben

Átmeneti vízzavarosodás várható Pécsett

A tortyogói távvezetéket érinti az a meghibásodás, amelynek következtében április 27-én és 28-án zavarossá válhat a víz a Fogadó városrész, Patacs, Szentmiklós, Rácváros, Kovácstelep, Uránváros, Szigeti városrész, Ispitaalja és a Belváros városrészekben (a 48-as térig). A meghibásodás nem jár vízhiánnyal.

Bővebben

Hóvégi helyreállítási munkálatok

Április végén a Magaslati úton, valamint a Munkácsy Mihály és a Bajcsy-Zsilinszky utcákban végez forgalomkorlátozással, -változással járó helyreállítási munkálatot és javítást a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Bővebben

Vízzavarosodás április 22-én Pécs belvárosában

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Nagy Lajos király útja több tűzcsapján végzett oltóvízhozam mérés miatt vízzavarosodás fordulhat elő 2021. április 22-én, csütörtökön 8-15 óra között Pécs belvárosában, a Petőfi Sándor utca – Hungária utca – Szent István tér – Apáca utca – Mária utca – Ágoston tér – Alsóhavi utca – Lánc utca – Rákóczi út – Bajcsy-Zsilinszky utca – Kálvin utca – Mártírok útja által határolt területen.

Bővebben

Közműfelújítás a József utcában

Április 19-étől párhuzamos közmű-rekonstrukció indul Pécs belvárosában, a József utcában. A felújítás keretében a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a víz- és a szennyvízvezetékek, az E.ON Hungária Csoport a gáz- és a villamos vezetékek cseréjét végzi el.

Bővebben

Teljes méret

Interaktív térképünkön a közterületen végzett munkálatokról tájékozódhat.
A térképet folyamatosan aktualizáljuk.

  

OLDALTÉRKÉP  |   IMPRESSZUM  |   KÖZÉRDEKŰ ADATOK  |   ADATVÉDELEM  |   JOGI NYILATKOZAT